IT-omscholing-make-IT-Work8

SELECTIEPROCEDURE

Make IT Work selecteert haar cursisten via een bepaalde selectieprocedure, bestaande uit een online selectietool, een voorbereidingsdag en een werkgeversmarkt

Selectieprocedure

De online selectieprocedure start met een informatietraject. In dit virtuele traject wordt de IT’er in wording meegenomen in de wereld van een Software Engineer, Cyber Security Specialist (feb. 2018) of Business Analytics Specialist (feb. 2018). Er volgt veel informatie zoals informatieve filmpjes die concreet uitleggen wat de functies inhouden en welke competenties daarvoor nodig zijn. Wanneer de geïnteresseerde zich aangesproken voelt tot het traject gaat hij/zij verder en komt in het selectiegedeelte.

De werkgeversmarkt waarvoor je jezelf kunt aanmelden bestaat uit twee dagen: een voorbereidingsdag en een ontmoeting met de werkgevers. Om in aanmerking te komen voor deze markt en het eerstvolgende traject, dien je op tijd je aanmelding en de selectie online succesvol afgerond te hebben.

Het selectiegedeelte bestaat uit o.a. harde selectiecriteria voor deelname en er zijn testen op Nederlands, Engels, cijfermatig inzicht, analytisch vermogen en persoonlijkheid. Na het succesvol doorlopen van de online selectieprocedure volgt er een kennismakingsmoment tussen potentiële IT’ers in wording en IT-bedrijven op de werkgeversmarkt.

Meld je aan!

Wil je je laten omscholen na het lezen van alle informatie op de website? Ga dan naar de online aanmeld- en selectietool https://makeitwork.harver.com/. Make IT Work start meerdere keren per jaar met een omscholingstraject. Aanmelden is dan ook altijd mogelijk via het online assessment.

Schema

Hieronder is een schema te zien die weergeeft welke stappen je als cursist doorloopt tijdens Make IT Work. Onder het schema is een uitgebreide toelichting te vinden.

 • Werving

  Kandidaten kunnen zich aanmelden voor het online assessment via de website www.it-omscholing.nl. Dit assessment bestaat uit een analytische test en een vragenlijst naar persoonlijkheidskenmerken. Kandidaten die het assessment met goed gevolg afronden, worden uitgenodigd voor de werkgeversmarkt. Tijdens de werkgeversmarkt kunnen kandidaten kennis maken met werkgevers, door middel van speeddating. Beide partijen maken kenbaar of er een ‘klik’ is. Indien beide partijen geïnteresseerd zijn in elkaar, plannen zij samen één of meerdere sollicitatiegesprekken. Uit dit gesprek wordt duidelijk of beide partijen willen deelnemen aan Make IT Work. Mocht dit zo zijn, dan wordt er door beide partijen een intentieverklaring getekend.

 • Start opleiding

  De opleiding wordt gestart met een proefperiode van zes weken. Hierin volgen de kandidaten vier vakken en daarnaast worden zij intensief begeleid.

 • Evaluatiemoment

  Na de proefperiode van zes weken vindt er een evaluatiemoment plaats. De kandidaat bespreekt met de opleidingsmanager en de loopbaancoach de voortgang en verwachtingen. Uit dit evaluatiemoment komt een go of no-go beslissing. Indien de kandidaat voldoende gemotiveerd is en voldoende geschikt wordt bevonden, stroomt hij door naar de hoofdfase van het omscholingstraject.

 • Fulltime studie

  Nadat de proefperiode van zes weken is verstreken en de cursist deze succesvol heeft doorlopen, wordt de fulltime opleiding nog 2,5 maand vervolgd.

 • Inwerken

  Tijdens de eerste fase gaat de cursist alvast een maand aan de slag bij zijn toekomstige werkgever. Deze inwerkmaand staat in het teken van het ontmoeten van collega’s, het bekend raken met de gebruikte ontwikkelomgeving en de wijze van werken bij de werkgever.

 • Werken + studeren

  Na de inwerkmaand gaat de cursist zes maanden aan de slag bij de werkgever als Software Engineer, Cyber Security Specialist of Business Analytics Specialist (vanaf februari 2018). De cursist ontvangt iedere maand een marktconform salaris.

 • Uitstroom naar werk

  Na afronding van het traject en het behalen van het certificaat zullen de cursist en de werkgever met elkaar in gesprek gaan voor een nieuw contract voor de periode na Make IT Work.