IT-omscholing-make-IT-Work8

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar (ander) werk?

Ben je geïnteresseerd om in de kansrijke IT-sector aan de slag te gaan? Wellicht is omscholing door middel van het unieke opleidingstraject van Make IT Work wel iets voor jou!

Let op: je kunt je op ieder moment aanmelden voor Make IT Work door het online assessment te maken via makeitwork.harver.com. Make IT Work start meerdere keren per jaar met een omscholingstraject. Download hier de brochure.

Omscholing

De cursisten doen in het omscholingstraject IT-kennis en -vaardigheden op het gebied van software engineering, cyber security (feb. 2018) en business analytics (feb. 2018) op en ontwikkelen specifieke competenties die aansluiten bij de vraag uit de huidige markt. Daarnaast is er aandacht voor samenwerking en communicatievaardigheden. 

Wat zijn de kosten van dit traject en wat levert het mij op?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de aangesloten IT-bedrijven investeren in dit project. Ook van de cursist wordt een financiële bijdrage gevraagd. We vragen een bijdrage van jou omdat we zeker willen zijn dat jij ook echt serieus aan de slag gaat met je toekomst. Deze bijdrage bedraagt 1000 euro. Daarvan dien je 300 euro bij aanvang van het omscholingstraject te voldoen en het resterende bedrag na twee maanden.

 

 

Start en duur opleiding

Eind augustus 2015 is de eerste lichting cursisten van start gegaan.
De opleiding bestaat uit twee fases. De eerste vijf maanden word je opgeleid bij de Hogeschool van Amsterdam. Na succesvolle afronding van het eerste deel ga je zes maanden aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers en word je tegelijkertijd verder geschoold, één dag per week bij de HvA. Tijdens de tweede fase ga je meteen een salaris verdienen.

Na afronding van het gehele traject ontvang je een certificaat op hbo-niveau met skills van een Software Engineer, Cyber Security Specialist of Business Analytics Specialist. Je beschikt dan over de in het omscholingstraject opgedane kennis en vaardigheden, en hebt een half jaar werkervaring. Gezien de grote vraag naar deze functies is het zeer waarschijnlijk dat je een glansrijke carrière tegemoet gaat in de zich steeds verder ontwikkelende en groeiende IT-sector.