header-news

Make IT Work op Mediapark

18 april is de achtste groep van Make IT Work gestart in Hilversum. Dit is de eerste groep cursisten die zich laat omscholen tot software engineer, specifiek voor de mediabranche

Omscholingsproject Make IT Work is op 18 april gestart met een Hilversumse variant. Op het Mediapark in Hilversum zijn 15 cursisten begonnen die in 11 maanden worden omgeschoold tot software engineer met een focus op de media-industrie. Het startschot voor Make IT Work Hilversum werd gegeven door Wimar Jaeger, wethouder in Hilversum met portefeuille media en economie, Viktor Bos, programmamanager Amsterdam Economic Board en Ronald Kleijn, HvA-projectleider Make IT Work

Voor de start van het omscholingstraject waren zowel de cursisten als de opdrachtgevers uitgenodigd voor een ontbijtje op de leslocatie. Tijdens dit ontbijt hadden cursisten en werkgevers de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en zo ontstond er een leuk eerste moment van de dag. 

Foto: Paul Tolenaar

Wethouder Wimar Jaeger voor de klas

 

Na het ontbijt was het de beurt aan projectleider Ronald Kleijn om de cursisten en opdrachtgevers toe te spreken en welkom te heten in Hilversum. Wethouder Wimar Jaeger nam het stokje over en vertelde waarom deze uitbreiding van Make IT Work zo belangrijk is voor de gemeente Hilversum. Programmamanager Viktor Bos van Amsterdam Economic Board sloot af met informatie over het regioplan Werk Maken van Talent van Amsterdam Economic Board, waar Make IT Work onderdeel van uit maakt. 

Tijdens het omscholingstraject Software Engineering in de Media-industrie doen cursisten specifieke kennis op het gebied van de media-industrie op. Make IT Work werkt in Hilversum nauw samen met Hilversum Media Campus, platform voor lifelong learning en IT-specialist MyBit. Net als in Amsterdam duurt dit opleidingstraject 11 maanden. In november 2017 start de tweede groep cursisten met de omscholing tot Software Engineering Media.

Foto: Paul Tolenaar

(v.l.n.r.: Wimar Jaeger - wethouder Hilversum, Ronald Kleijn - projectleider Make IT Work en Viktor Bos - programma manager Amsterdam Economic Board)